fbpx
Siirry suoraan sisältöön

Gradujen ja väitöskirjojen oikoluku ja kielentarkistus

Tikka napakympissä.

Anna suomen kielen ammattilaisen auttaa tekstisi viimeistelemisessä!

Onko sinulla gradu tai väitöskirja loppusuoralla? Alatko väsyä tekstin viilaamiseen? Onko pilkun paikka hakusessa, tai askarruttavatko yhdyssanat? Mietitkö, voisiko asiat sanoa paremminkin? Tuntuuko, että alat tulla sokeaksi omalle tekstillesi? 

Minä siivoan sotkut, pistän pilkut paikoilleen ja käännän kapulakielisyydet sujuvaksi suomeksi. Käytä sinä muutama päivä lepäämiseen ja rentoutumiseen – ja ihastele sitten, miten tyylikästä, selkeää ja sujuvaa tekstistäsi tuli! 

Näin autan sinua

Karsin tekstistäsi oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet. Käsittelyni jälkeen pilkut ovat paikoillaan ja yhdyssana-asiat kunnossa eikä tekstissä ole kirjoitusvirheitä. Kun tekstisi on virheetöntä, se antaa sen vaikutelman, että sinulla on muutenkin homma hallussa.

Lisäksi käyn tekstisi läpi ajatuksen kanssa. Karsin kapulakielisyydet ja etsin keinoja sanoa asiat napakammin. Varmistan, ettei tekstiin jää monitulkintaisuuksia tai kohtia, jotka lukija todennäköisesti ymmärtää väärin. Lopputuloksena on selkeää ja sujuvaa suomea oleva teksti, jota on helppo ja mukava lukea ja josta viestisi välittyy lukijalle selvästi.

Usein kysyttyä

Kauanko työni tarkistamisessa kestää?

Gradun tai artikkelimuotoisen väitöskirjan yhteenveto-osuuden kielentarkistus vie noin viikon. Monografiamuotoisen väitöskirjan kielentarkistukseen kannattaa varata 2–3 viikkoa.

Nopeampikin aikataulu saattaa onnistua etenkin, jos sovimme urakasta hyvissä ajoin etukäteen.

Miten teet korjaukset?

Teen mahdollisimman suuren osan korjauksista suoraan tekstiin, jotta pääset mahdollisimman helpolla.

Käytän aina Jäljitä muutokset -toimintoa, joten mitään peruuttamatonta ei pääse tapahtumaan. Jos haluat, voit käydä muokkaukset läpi ja valita yksi kerrallaan, hyväksytkö vai hylkäätkö ne.

Jos en ymmärrä jotain kohtaa tai jos haluan ehdottaa suurempaa muutosta, jätän kommentin, jottei tekstin sisältö vahingossakaan muutu.

Tarkistatko myös lähdeluettelon?

Osa asiakkaista haluaa tarkistuttaa vain varsinaisen tekstiosuuden, osa myös lähdeluettelon ja liitteet. Hinta riippuu tietysti siitä, mitä kaikkea urakkaan kuuluu.

Jos haluat, että tarkistan lähdeluettelon, toimita minulle oppilaitoksen tai tiedekunnan ohjeet. Lähdeluetteloa koskevissa käytännöissä on välillä yllättävän suuria eroja.

Ota yhteyttä!

Oletko jo vakuuttunut siitä, että haluat käyttää Pilkuttajan palveluita? Vai mietityttääkö jokin asia vielä? Oli miten oli, lähetä viesti!

Kerro, mitä työsi käsittelee ja kuinka pitkä se suunnilleen on (sanamäärä on parempi mittari kuin sivumäärä). Voit myös kertoa, kuinka pian teksti olisi valmis minun käsiteltäväkseni ja milloin toivoisit saavasi korjatun version takaisin. Jos sinulla on jotain kysyttävää esimerkiksi palvelun sisällöstä, kysy vapaasti!

Vastaan sinulle viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt Pilkuttajan tietosuojaselosteen.

Hinta 0,035 euroa / sana (normaalisti 0,06 euroa/sana), sisältää 24 % arvonlisäveron.

Tarjous koskee kaikkia opinnäytetöitä – graduja, väitöskirjoja ja ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä.

Huollan ainoastaan suomenkielisiä tekstejä. Tarjous on voimassa toistaiseksi.

Rekryagentti tarjoaa työnhakupalveluita edullisemmin Pilkuttajan asiakkaille!

Palveluita ovat urasparraus, LinkedIn-profiilin päivitys ja työhakemuksen räätälöinti. Etuhinta 55 euroa (sis. alv. 24 %).