Tietosuoja

Tietosuojaseloste (päivitetty 11.7.2020)

Tulemalla Pilkuttajan asiakkaaksi hyväksyt nämä ehdot.

Rekisterinpitäjä

Pilkuttaja
Y-tunnus 3130892-1

Rekisteriasioita hoitava henkilö

Tiia Javanainen
tiia@pilkuttaja.fi

Mikä on henkilötietojen käsittelyn peruste?

Pilkuttaja kerää asiakkailta henkilötietoja voidakseen hoitaa asiakassuhteet asianmukaisesti. Henkilötietojen käsittelyn perusteena on Pilkuttajan ja asiakkaan välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset velvoitteet.

Lisäksi evästeiden kautta kerätään kävijätietoja, joita käytetään markkinoinnin ja kohderyhmien käyttäytymisen seuraamiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Pilkuttajan ei ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä käyttäjiä näistä tiedoista. Evästeistä ja niiden kautta kerätyistä tiedoista kerrotaan tarkemmin myöhemmin tällä sivulla.

Mitä henkilötietoja Pilkuttaja käsittelee?

Pilkuttaja voi käsitellä ja tallentaa asiakkaista seuraavia tietoja:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Tiedot asiakkaan yrityksestä
  • Laskutus- ja maksutiedot
  • Pilkuttajalle lähetetyt sähköpostiviestit
  • Asiakirjat, jotka asiakas toimittaa Pilkuttajalle käännös-, oikoluku- tai tekstinhuoltopalvelua varten

Mistä Pilkuttaja kerää henkilötietoja?

Asiakkailta itseltään, kun he ovat Pilkuttajaan yhteydessä ostaakseen palveluita.

Luovuttaako Pilkuttaja henkilötietoja kolmansille osapuolille?

Vain yrittäjä itse käsittelee asiakkaiden henkilötietoja. Tiedot on suojattu niin, ettei asiaankuulumattomilla henkilöillä ole pääsyä niihin.

Henkilötietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuolelle markkinointi- tai myyntitarkoituksiin.

Pilkuttaja voi luovuttaa tietoja Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä.

Kuinka kauan Pilkuttaja säilyttää henkilötietoja?

Asiakkaiden tietoja säilytetään sähköpostiarkistossa ja kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan.

Evästeet

Pilkuttajan verkkosivuilla on käytössä evästeitä, jotka auttavat keräämään sivuston kävijätietoja ja analysoimaan niitä. Pilkuttaja käyttää evästeiden avulla kerättyä tietoa markkinoinnin ja kohderyhmien käyttäytymisen seuraamiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen. Kävijä voi halutessaan poistaa olemassa olevat evästeet ja estää evästeiden käytön selaimensa asetuksista. Ohjeita on esimerkiksi osoitteessa aboutcookies.org.

Google Analytics kertoo, kuinka paljon sivustolla on käyttäjiä tiettyinä aikoina, mitä kautta kävijät tulevat sivustolle, mitä selaimia ja laitteita he käyttävät, mitä sivuja he lukevat ja kuinka kauan he viettävät aikaa sivustolla. Google varastoi tiedon Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. Tiedoista laaditaan anonyymeja tilastoja, joista ei ole mahdollista tunnistaa yksittäisiä käyttäjiä. Kävijä voi estää tietojensa käsittelyn Googlen yksityisyysasetusten kautta tai käyttämällä mainosten- ja seurannanestotyökaluja. Lisätietoja: Googlen tietosuojakäytäntö, Google Analyticsin tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteet, Google Analyticsin käyttöehdot.

Facebook-pikseli on Facebookin mainonnan seurantatyökalu, joka kertoo muun muassa, kuinka paljon kävijöitä sivustolle on tullut Facebook-mainoksen kautta. Facebook voi varastoida tietoa Yhdysvalloissa sijaitseville palvelimille. Pilkuttaja ei voi tunnistaa tiedoista yksittäisiä käyttäjiä. Facebook-käyttäjä voi halutessaan muokata omia mainosasetuksiaan käyttäjätilillään. Lisätietoja: Facebookin tietosuojakäytäntö, tietoja Facebook-pikselistä.

Pilkuttajan blogiartikkeleiden yhteydessä on jakopainikkeet, joilla kävijät voivat jakaa sisältöä Facebookiin, Twitteriin ja WhatsAppiin. Kun kävijä käyttää tätä toimintoa, kyseiset sovellukset voivat tallentaa evästeitä hänen laitteelleen. Lisätietoja: Facebookin tietosuojakäytäntö, Twitterin tietosuojakäytäntö, WhatsAppin tietosuojakäytäntö.

Pilkuttajan verkkosivuston etusivulla on Facebook-liitännäinen. Sen kautta tuleva sisältö latautuu kolmannen osapuolen eli Facebookin palvelimilta. Facebook kerää kävijätietoja omien ehtojensa mukaisesti. Lisätietoja: Facebookin tietosuojakäytäntö.

Mitä oikeuksia asiakkaalla on?

Asiakkaalla on oikeus tarkistaa itseään koskevat henkilötiedot ja pyytää tietojen oikaisemista sekä poistamista. Nämä pyynnöt tulee osoittaa rekisterinpitäjälle osoitteeseen tiia@pilkuttaja.fi. Pyytäjän tulee pystyä todistamaan henkilöllisyytensä. Henkilötiedot voidaan hävittää käyttäjän pyynnöstä, mikäli lainsäädäntö, avoimet laskut tai perintätoimet eivät ole esteenä.

Asiakkaalla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli hän katsoo, ettei henkilötietoja ole käsitelty tietosuojalainsäädännön mukaisesti.