fbpx
Siirry suoraan sisältöön

Oppaat

Kaikki oppaat

Saat lisätietoa klikkaamalla kuvaa.

ILMAINEN OPAS

24,90 EUROA

TULOSSA PIAN

24,90 EUROA

Työnhakijan pikaopas pilkunviilaukseen

Pdf, 12 sivua.

ILMAINEN OPAS: Työnhakijan pikaopas pilkunviilaukseen

Mietityttääkö työhakemuksen ja CV:n kieliasu?

7 kohdan tarkistuslista auttaa korjaamaan työhakemuksesta ja CV:stä pahimmat oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet. Oppaassa myös selitetään lyhyesti muun muassa suomen kielen tärkeimmät yhdyssanasäännöt. Pikaoppaassa ei tietenkään ole mahdollista pureutua kaikkiin mahdollisiin ongelmakohtiin, mutta sen avulla saat hiottua tekstistäsi ainakin pikkuisen paremman!

Selkeän kielen oppaan kansikuva

Pdf, 49 sivua.

Viesti vahvasti – selkeän kielen opas pienyrittäjälle

Kirjoitatko erilaisia tietotekstejä – blogikirjoituksia, e-kirjoja tai verkkokurssimateriaaleja? Haluatko varmistua siitä, että lukijasi ymmärtää tekstin ja suorastaan nauttii sen lukemisesta – ehkä jopa alkaa janota lisää?

Olen poiminut oppaaseen ne asiat, jotka oman kokemukseni mukaan ovat oleellisimmat tietotekstiä kirjoittavalle pienyrittäjälle. Esitän asiat selvästi ja havainnollistan niitä esimerkeillä.

Opas kertoo muun muassa,

  • miten voit vähentää tekstistä turhaa höttöä, joka vie huomiota pois itse asiasta
  • miten voit valita sellaisia sanoja, jotka välittävät viestisi tehokkaasti
  • miksi hyvän kirjoittajan ei tarvitse osata vaikeita ja monimutkaisia rakenteita.

Pdf, 14 sivua.

TULOSSA PIAN: Taivuta taitavasti – näin vältät yleisimmät taivutusvirheet

Monet pitävät suomea vaikeana kielenä, koska siinä on niin paljon taivutusmuotoja. Joskus taivuttaminen tuottaa ongelmia suomalaisillekin, koska kaksi samalta näyttävää sanaa saattaa taipua ihan eri tavalla. Esimerkiksi renki ei taivukaan samalla tavalla kuin henki.

Hyvä uutinen on se, ettei kaikkien sanojen kaikkia taivutusmuotoja tarvitse eikä edes kannata opetella ulkoa. Riittää, kun tunnistaa vaaran paikat ja pysähtyy tarvittaessa tarkistamaan oikean taivutusmuodon sanakirjasta!

Tämä opas auttaa sinua tunnistamaan yleisimmät sudenkuopat. Lisäksi saat tietää, milloin sanoja taivutettaessa tarvitaan kaksoispistettä tai heittomerkkiä ja milloin taas ei.

Opas suomen pilkkusäännöistä

Pdf, noin 55 sivua.

TULOSSA PIAN: Pilkuta pätevästi – perinpohjainen pilkutusopas

Monelle kaikkein vaikein juttu suomen kielessä ovat pilkkusäännöt. Jos lukee ja kirjoittaa paljon englanninkielistä tekstiä, suomen kielen säännöt ovat ehkä päässeet unohtumaan. Lisäksi vaikuttaa siltä, että joitain sääntöjä on joskus opetettu vähän väärin. Tiesitkö esimerkiksi, että sanan ”että” eteen ei suinkaan tule aina pilkkua?

Jokaisen kirjoittajan on hyvä osata pilkkusääntöjen perusteet. Kun pilkkuja käytetään ainakin suurin piirtein oikein, tekstin lukeminen on helpompaa ja mukavampaa. Lisäksi joissain tapauksessa pilkku tai sen puuttuminen voi muuttaa virkkeen merkityksen ihan erilaiseksi kuin kirjoittaja haluaisi!

Tässä oppaassa opastan sinut läpi sääntöviidakon. Selitän säännöt mahdollisimman selvästi ja havainnollistan niitä esimerkeillä. Pääset myös testaamaan taitojasi parilla tehtävällä. Lisäksi oppaassa on tiivistelmäsivuja, joita voit käyttää lunttilappuina.